Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Telenor vinner årets 100-wattare i kategorin Producentreklam

Foto:Mynewsdesk.

100-wattaren är tävlingen som premierar kampanjer som fungerar. Telenors kampanj ”Jag jobbar härifrån idag” tar hem årets 100-wattare i kategorin Producentreklam. I kategorin Producentreklam premieras business-to-business-reklam som fungerar. Prisutdelningen hölls på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Juryns motivering:
En kampanj som i princip gjort allt för att föra ut sitt budskap. En kampanj som skapat nya annonsformat. En kampanj som har gett resultat och effekt långt över det förväntade. En kreativ glädje som lyser igenom i alla delar av kampanjen. En kreativ glädje som gett uppmärksamhet i digital media, Tv, press och radio. En kreativ glädje som genererat många nya kunder. Juryns vill extra uppmärksamma utmaningen i att uppnå god effekt på en marknad med hård konkurrens, det kräver inte bara en kreativ byrå utan också en modig reklamköpare som här haft modet att pröva nya kommunikationslösningar.

Vinnare i kategorin Producentreklam 2010:

100-watt
Kampanj: Jag jobbar härifrån idag
Annonsör: Telenor
Huvudbyrå: Garbergs

75-watt
Kampanj: Prisvärda julgåvor
Annonsör: Rädda Barnen
Huvudbyrå: Lowe Brindfors

50-watt
Kampanj: Expert på export
Annonsör: SEK, Svensk Exportkredit
Huvudbyrå: Hilanders

Kampanj: Provjobba
Annonsör: Hufvudstaden
Huvudbyrå: Lowe Brindfors

Kampanj: Status
Annonsör: United Minds
Huvudbyrå: United Minds

Effektsammanfattning årets 100-wattare i kategorin Producentreklam:
Med kampanjen ”Jag jobbar härifrån idag” har Telenor lyckats skapa tillväxt i det konkurrensutsatta segmentet små och medelstora företag – en effekt som fortfarande håller i sig. Tack vare att alla mål vad gäller interaktion, dialog och besöksstatistik överträffades blev resultatet en kraftig försäljningsökning av Telenors Affärspaket där kampanjen överlevererade med 150 % mot uppsatt mål. Kännedomsmålet – att öka kännedomen om Telenors mobila arbetssätt hos beslutsfattare – överträffades med 110 %. Kort sagt: en kampanjidé som vågade jobba utanför de traditionella ramarna och gav ett dito resultat.

100-wattaren premierar kampanjer inom sex olika kategorier: Konsumentreklam, Producentreklam, Samhällsreklam, Internationell reklam, Smartreklam, Långsiktig Varumärkesvård (ny kategori). Tävlingen arrangeras av Sveriges Annonsörer och Sveriges Kommunikationsbyråer.

Om 100-wattaren
Reklamtävlingen 100-wattaren belönar hela kampanjer. Det viktiga är inte medieslaget eller kommunikationsdisciplinen, utan vilket resultat den aktuella kampanjen har åstadkommit. En jury, bestående av personer från köparsidan, från byråsidan samt mätföretag, bedömer varje tävlingsbidrag i sin kategori och nominerar ett antal bidrag samt utser vinnare i respektive kategori. Prisutdelningen 2010 sker den 9 december.

Källa:Mynewsdesk.