Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Toppfinal landar i Stockholm

Stockholm International Horse Show etablerar sig bland de riktigt stora internationella arrangörerna när Top Ten Final landar i Ericsson Globe om två år.
Den prestigefyllda Top Ten Final är öppen för de högst rankade på hoppningens världsranking. Det innebär att Ericsson Globe gästas av idel celebra och namnkunniga ryttare under första adventshelgen 2013.

Beslutet att ge mästerskapet till Stockholm International Horse Show meddelades på söndagseftermiddagen efter årets Top Ten Final och världscuphoppningi Geneve, Schweiz. I fredagens Top Ten Final segrade Steve Guerdat, Schweiz, med Jalisca Solier.
Rolf-Göran Bengtsson, ende svensk bland de tio bästa i världen, var sjua i fredagens final. Rolf-Göran Bengtsson har hållit sig i toppen på världsrankingen i många år och hoppas naturligtvis vara med när Top Ten Final kommer till Stockholm.
– Det ska bli en ära och ett nöje att få ta emot världens bästa ryttare på min egen hemmaplan, säger Rolf-Göran Bengtsson på söndagen.

Stockholm International Horse Shows ordförande Ulf Rosengren är mycket glad över beskedet.
– Jag har i det tysta kämpat i många år för få detta fantastiska mästerskap till Stockholm. Avgörande har varit personliga relationer och vårt kvalitetsevenemang, världens största inomhusevenemang inom ridsporten mätt i besökare per dag. Detta mästerskap passar som hand i handske för vårt speciella publikvänliga upplägg, säger Ulf Rosengren.

Stockholm International Horse Show har sedan tidigare världscup i både dressyr och fyrspann på programmet, och nu får den internationella hoppningen med få, men eftertraktade, platser ytterligare status.

– En fjäder i hatten för svensk ridsport att få hit denna prestigefyllda final. Det visar att man internationellt har förtroende för våra arrangörer och vår erfarenhet, säger Bo Helander ordförande i Svenska Ridsportförbundet och tillägger att det ska bli roligt både att kunna välkomna världens bästa ryttare till Stockholm och kunna ge publiken ett riktigt exklusivt startfält.

Högstatustävlingen välkomnas av Stockholm stad.
– Jag är mycket stolt över att Stockholm fått Top Ten Final 2013. Ridning är en stor idrott i Stockholm och staden äger fem ridanläggningar. De senaste åren har vi satsat rejält på ridsporten. Härom veckan togs det första spadtaget för Sätra ridanläggning och därmed har vi moderniserat samtliga ridanläggningar i staden. Politiskt vill vi särskilt uppmuntra breddidrott också i högre åldrar och ett mer jämställt idrottande. Goda förutsättningar för ridsporten är en viktig del i detta, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M).

Top Ten Final presenteras av IJRC, internationella hoppryttarklubben.
Arrangörerna de närmaste åren är Paris, Frankrike 2011, Geneve, Schweiz 2012 och Stockholm International Horse Show 2013.

Källa: Svenska Ridsportförbundet