Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vilken bok ska stockholmarna läsa 2011?

Stockholms stadsbibliotek Foto: Wikimedia

Till våren förvandlas Stockholm till en stor läsecirkel med litterära evenemang. Den 11 januari avslöjar Annika Lantz vilken bok som är utvald.

– Stockholm läser går ut på att så många stockholmare som möjligt läser samma bok. Från januari till juni blir det läsecirklar, författarsamtal, filmvisning och stadsvandringar med boken som utgångspunkt, säger Helena Eitrem som är projektledare på Författarcentrum.

Den 11 januari 2011 klockan 18 är alla välkomna till Stadsbiblioteket på Sveavägen där Annika Lantz avslöjar vilken bok som juryn har valt. Hon läser sitt förord till en ny pocketutgåva av vinnarboken och vårens program presenteras.

Boken är vald av en jury med bibliotekarier, författare och bokhandlare som utgått från den lista som stockholmarna röstade fram i projektet Stockholm berättar.

Stockholm läser initierades 2002 av författaren Helena Sigander och drivs av Författarcentrum i samarbete med Stockholms Stadsbibliotek. Stockholm läser genomförs med bidrag från bland annat Svenska Akademien.

Källa: Författarcentrum