Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mediahem lanserar paket för hemautomation

Foto: Wikimedia

Tack vare den ”öppna trådlösa tekniken” Z-Wave har nu priserna för ett hemautomationssystem kommit ned på nivåer som gör det möjligt även för vanliga hushåll att kunna styra och övervaka sina hem.

Vi har länge hört talas om ”det digitala hemmet” och ”smarta hem”, begrepp som tidigare varit lite difusa men som nu växer sig till vedertagna uttryck.

Mediahems hemautomationssystem är oerhört flexibelt och berör flera olika funktionsområden:

– Energibesparing/bevakning
– Värmesystem
– Belysning
– Säkerhet/Larm

Systemets huvudenhet kommunicerar trådlöst med enheter i hemmet och tillåter styrning av exempelvis belysning, larm, termostater och kameror från en internetuppkopplad dator eller mobiltelefon, vart i världen man än befinner sig.

Systemet bidrar effektivt till att minska antalet ”stand-by” apparater i ett hem, förhindra att lampor är tända i rum där ingen befinner sig, att nattetid kunna sänka värmen i utvalda rum, att på bussen på väg till jobbet kunna slå av kaffebryggaren eller strykjärnet och mycket mer.

Att systemet är flexibelt och att inga kablar behövs gör att installationen sköts enkelt av hushållen själva.

– ”Vi har på kort tid fått väldigt bra respons och snabbt upptäckt att det finns ett stort intresse av våra produkter hos både hustillverkare och fastighetsbolag. Att på distans via mobilen kunna övervaka och styra värme och belysning i sitt hem är en möjlighet som tilltalar många”, säger Inge Stokka, VD.

Källa: Mediahem