Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Funeral For A Friend kommer till Parken i Göteborg!

Foto: LiveNation.

De startade 2001, och slog redan 2003 igenom på riktigt då de bl.a. slog de då färska världstjärnorna i The Darkness på fingrarna i kategorin ”Årets nykomling” på brittiska Kerrang! Awards. Otaliga album och turnéer senare kommer Walesiska punkrockarna i Funeral For A Friend nu till Sverige. Den 28 april gästar de Parken i Göteborg.

 

Sedan starten 2001 har Funeral For A Friend från Wales släppt fem album. 2003 kom debutalbumet ”Casually Dressed & Deep In Conversation” och det gav dem ett rejält lyft både hemma i Storbritannien och USA. För med sin energiska blandning av emo, metal, punk och post-hardcore så låter de mer USA än brittiskt. Att de både gjort flera Warped Tours och även öppnat för idolerna Iron Maiden säger också en hel del om deras musik; ena foten i den amerikanska melodiösa punk- och hardcoretraditionen och andra foten levererar träffsäker metal. Funeral For A Friend lyckas på ett fantastiskt sätt kombinera dessa två musiktraditioner och göra nåt helt eget.

Med sig till Göteborg har de landsmännen i The Blackout och tyska Red Tape Parade. Det blir en helkväll med punkrock i världsklass!

Källa: LiveNation.