Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

LOREEN – Laddar för getingboet i Sundsvall när hon får en andra chans i Melodifestivalen.

Foto: Warner Music Sweden.

Loreen kommer till helgen i andra chansen tampas om de två sista platserna till finalen i melodifestivalen. Vem som får de åtråvärda platserna är ju ganska ovisst. Nu gäller det för Loreen att visa samma nerv och hjärta så hon kanske lyckas nå hela vägen till finalen i globen. Hennes dansnummer och kläder tillsammans med den hypermoderna musikshowen kanske räcker långt. Hennes låt har redan hamnat på itunes topplista.

“My Heart Is Refusing Me” var ett nummer som överraskade på flera sätt. Först i sitt utförande när Loreen vågade bryta festival-normerna och leverera ett hypermodernt dansnummer med både hjärta och nerv – och kanske ännu mer när hon slog ut flera mer etablerade artister och gick vidare till Andra Chansen. Nu till helgen den 5 Mars får vi alltså på nytt uppleva Loreens intensiva röst och scen-närvaro – och inte minst den utrycksfulla klarröda kreation signerad Bea Szenfeld som Loreen bär på scenen.

Loreen Talhaouis uppväxt var allt annat än färglös. Hennes medfödda gehör är ett resultat av ett kulturellt musikkaos under uppväxten. Med sina berbiska rötter utnyttjar Loreen sitt påbrå och suger ur det bästa och låter sitt kreativa skapande influeras av kulturen. Det suspekta (!) strecket på hennes läpp är ett av Loreens signum och sägs härstamma från ursprungsbefolkningen i Nordafrika.

Sin officiella entré gjorde Loreen i Idol 2004 där hon placerade sig på 4.e plats. Efter TV-programmet Idol har Loreen arbetat vidare med att utveckla sig som upphovsman och att hitta sig själv inom musiken.

Efter att ha rest världen över, arbetat med flertalet låtskrivare, producenter och andra kreatörer är hon nu redo att erövra, beröra och förföra igen – den här gången laddad med sitt naturligt unika sound. Årens musikarbete har resulterat i mötet med upphovsmännen Moh Denebi och Björn Djupström och tillsammans har de skapat bidraget ”My heart is refusing me”.

“My Heart Is Refusing Me “ släpptes 28 Februari på nya etiketten Mohito Music i samarbete med Warner Music Sweden och placerade sig direkt efter release Topp 5 på Itunes. Nästa vecka släpps de efterlängtade remix versionerna signerade Payami och Amarillo & Finer.

Källa:Warner Music Sweden.