Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Direkt från Louvren till Stockholm – Wallman vernissage på torsdag

Foto: T.G.I.M . Thank God It´s Monday.

För 16 år sedan målade han för första gången, senast ställde han ut på Louvren – det mest besökta museet i världen. Nu har Kjell Wallman nått Stockholm! På torsdag den 10 mars är det vernissage som följs av utställning  i 4 dagar på SO Stockholm Gallery i Kungsträdgården.

Konstnären Kjell Wallman har en brokig bakgrund. Wallman växte upp i Olofström där han tillbringade sina tolv första år innan han hamnade i Örnsköldsvik. Wallman har bott flera år i Finland och pendlar idag mellan Olofström, Stockholm och världen. Han har genom åren ställt ut runt om i världen och tagit emot priser för sin konst. I Kina har Wallman ställt ut flera gånger, på Kinas Nationalmuseum och I den förbjudna staden. Senast visades hans tavlor på ”Salon de la culture et de l’art Sino-Européen”. En stor konstutställning som ägde rum i Le Carrousel du Louvre.

 

– Jag har ställt ut på många olika platser runt om i världen. Det känns fantastiskt roligt att äntligen få ställa ut i Stockholm, där jag har många konstintresserade vänner, säger Kjell Wallman och hälsar alla varmt välkomna till vernissagen och en utställning som varar i fyra dagar.

Auktion
Kjell Wallman skänker ett av utställningens konstverk till förmån för Stiftelsen MinStoraDag. Auktionen startar måndag den 14 mars. Stiftelsen MinStoraDag är en insamlingsstiftelse som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar. Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med en svår livspåverkande, inte sällan livshotande, diagnos. MinStoraDag mål är att ge dessa barn någonting underbart att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa.

Program
Hélena Nybacka presenterar Kjell Wallman
TGIM – Thank God It´s Monday överräcker check till MinStoraDag, från tidigare insamling

Öppet
Torsdag 10/3 kl 18-21
Fredag 11/3 kl 12-17
Lördag 12/3 kl 12-17
Söndag 13/3 kl 12-16

Plats: SO Stockholm Gallery
Kungsträdgården.

Källa:TGIM.