Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svensk vann hinderlopp på Irland

Foto: Svensk galopp

Christopher Roberts, fjolårets stora komet bland landets hinderryttare, tog sin hittills största triumf i torsdags kväll då han i överlägsen stil lade beslag på den översta pallplatsen i en Fegentri-häcklöpning på irländska Cork.
Det här var verkligen kul. En förstaplats på Irland smäller naturligtvis lite högre än en seger på hemmaplan, säger Christopher.

Christopher red den sexårige valacken Mr Eko i den 4 000 meter långa uppgörelsen.

Den största häst jag någonsin suttit på, hela 1,78 över manken, säger Christopher.

Inte mindre än 24 hästar deltog i häcklöpningen, som var den fjärde av totalt 20 uppgörelser i den internationella Fegentri-serien för manliga amatörryttare.

Tränare Timothy Doyles ridorder till den unge svensken var att ge hästen en fri löpning över de tolv häckarna.

Men det var inte så lätt med så många hästar i fältet. Det blev en del knuffar och rop under resans gång!

– Efter en lite sen start hittade vi en utvändig position mitt i fältet. I början av upploppet var det cirka fyra längder fram till ledaren och efter det tredje sista språnget tog vi över ledningen. Sedan blev det ganska lätt, fortsätter Christopher.

Att hästen vann lätt är definitivt ingen överdrift. För när Mr Eko skar mållinjen skilde det inte mindre än elva längder till tvåan Face Facts med M P Fogarty på ryggen.

Christopher rider sitt första år världscupen för amatörryttare. Efter en lite trög start i de inledande avdelningarna i Frankrike och Qatar fick han in sin första fullträff i fjärde försöket.

Jag har inte vunnit lopp sedan i november och började verkligen sukta efter en seger. Eftersom hinderlöpningar ger fler poäng än slätlopp borde jag vara uppe på en andraplats i Fegentri-ligan, sade Christopher innan han begav sig ut för att fira triumfen tillsammans med sina ryttarkollegor.

Källa: Svensk Galopp