Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Se dagens och morgondagens största svenska stjärnor i Freestyle Puckel-SM i Åre

Foto: Skistar

Nu till helgen är det Puckel-SM i Åre med det största antalet startande på tio år. Tävlingarna sker i samma backe som världseliten tog sig an för bara en månad sedan. För minikidzen har vi byggt upp en särskild puckelpist i slutet av Stjärnbacken. Kom och njut av en helg full av fart, musik och höga hopp med dagens och morgondagens Svenska freestylestjärnor.

Hela svenska landslaget och ett större antal startande än på väldigt många år samlas i helgen den 9-10 april i Åre för att göra upp om den svenska mästartiteln i puckelpist. Tävlingarna körs i samma backe som bara för en månad sedan intogs av den absoluta världseliten.

Elitklassen utmanas av junioråkarna med JuniorVM bronsmedaljören Jens Lauritz i spetsen och de tävlande kommer från Landskrona i söder till Kiruna i norr. Det stora antal startande har gjort att vi byggt upp en särskild puckelpist för Minikidzen i nedre delen av Stjärnbacken.

–          Nivån på åkarna i allt från Kidz till elitklassen har höjts kraftigt under de senaste åren så det kommer bli en mycket jämn och spännande tävling, säger Tomas Carlqvist Tävlingschef för SM Freestyle.

Anmälda klubbar är klubbar är Åre SLK, Örebro SLF, Kiruna BK, Sunne AK, Luleå FF, Landscrona Ski Club, Gefle FF.

Källa: Mynewsdesk