Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

1700-talsmusiken blir levande på lördag! Utile Dulci-konsert på Musik- och Teatermuseet

Bild: Statens musiksamlingar

För att fira att notsamlingen från Sällskapet Utile Dulci från 1700-talet finns att ladda ned från Musik- och teaterbibliotekets hemsida –  och som del av Kulturnatt Stockholm – bjuder Musik- och teaterbiblioteket in till konsert på Musik- och Teatermuseet 9 april kl 20. Inte vilken konsert som helst – det är 1700-talsmusik som den lät då, på 1700-talet.

Sällskapet Utile Dulci (nytta och nöje) hade egen orkester och ett stort notbibliotek. Notsamlingen från Utile Dulci (1766–1795) finns för nedladdning från bibliotekets webbplats med start 9 april.

Konserten Så lät svenskt 1700-tal – är kammarmusik ur Utile Dulcis samling med David Jansson och Hanna Wiklund (violin), Peter Lönnerberg (cembalo) och Daniel Holst (cello).

Barservering. Fri entré.

Musik- och teaterbiblioteket
lånar ut noter i alla besättningar och genrer. Vi är ett av Europas största forskningsbibliotek inom musikområdet och har också litteratur, tidskrifter och dvd om musik och teater. Vi är en del av Statens musiksamlingar som har till uppgift att dokumentera, samla in, vårda, bevara, beskriva och hålla levande teaterns, dansens, och musikens kulturarv. I myndigheten ingår Musik- och teatermuseet och Svenskt visarkiv.

Källa: Statens musiksamlingar