Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Utställning i Södertörns högskolas bibliotek med tema Dalai Lama och Tibet

Foto: Wikimedia

I samband med Dalai Lamas besök på Södertörns högskola den 15 april, arrangerar högskolebiblioteket en utställning som ger en inblick i Dalai Lamas vardag och den tibetanska kulturen. Fotografier av Per Engström ställs ut tillsammans med föremål med anknytning till Dalai Lama eller Tibet. Invigning av tibetanske lama Lobsang den 15 april klockan 9.00. Utställningen pågår fram till den 6 maj.

Fotograf Per Engström har följt Dalai Lama under några av hans resor i Himalaya. Hans fotografier i utställningen ger en glimt av Dalai Lamas dagliga liv som buddhistmunk och religiös ledare, som också omfattar hans strävan att bidra till harmoni mellan alla världens religioner.

I utställningen ställs även ett antal föremål ut, vissa med anknytning till Dalai Lama och andra som visar den tibetanska kulturen. Bland annat visas en böneflagga, en bönekvarn, en religiös målning kallad thanka samt kopior av Dalai Lamas nobelprisdiplom och glasögon. Objekten är utlånade av bland andra av Svenska Tibetkommittén och Nobelmuséet.

Lama Lobsang inviger utställningen
Klockan 9.00 den 15 april invigs utställningen av Lama Lobsang, en tibetansk lama, i Södertörns högskolas bibliotek, Alfred Nobels allé i Flemingsberg. Välkommen!

Dalai Lama på Södertörns högskola
Dalai Lama håller föreläsningen ”A Human Approach to World Peace” för Södertörns högskolas studenter den 15 april klockan 10.20 – 11.45. Alla hälsas välkomna att följa föreläsningen via storbildsskärm på torget utanför Södertörns högskola. Efter föreläsningen håller lama Lobsang en fredsmeditation, också på torget utanför högskolan, klockan 11.45 – 12.15.

Föreläsningen kommer även att webbsändas.

Mer information om Dalai Lamas besök på Södertörns högskola: ”www.sh.se/dalailama”

Källa: Södertörns högskola