Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mikaela Laurén segrade mot amerikanskan Rachel Clark i tuff duell i Valencia

Mikaela Laurén som är en av våra svenska proffsboxare gick en match i weltervikt mot amerikanskan Rachel Clark kring midnatt mellan fredag och lördag, 15 och 16 april. Mikaela slog Rachel Clark på poäng. Matchen ägde rum i Valencia, Spanien, och gick över sex ronder. Mikaela var mycket nöjd med sin insats och känner att hon utvecklas hela tiden.

Kring midnatt mellan fredag och lördag, 15 och 16 april slog Mikaela Laurén amerikanskan Rachel Clark på poäng. Matchen ägde rum i Valencia, Spanien, och gick över sex ronder. Clark, som är ”southpaw”, dvs går med högern före, försökte vänta ut Laurén och få henna att blotta sig för att kunna utnyttja att hon just är ”southpaw”. Laurén som ofta boxas väldigt aktivt och brukar ”gå på” hårt boxades smart och föll inte för amerikanskans taktik. Hon jobbade hårt matchen igenom och kunde bocka av ytterligare en seger.

”Det här var en mycket utvecklande match för mig. Den var tuff från allra första början till slutet. Jag kan tycka att jag kunde varit mer aktiv, men jag tycker att jag boxades smart.” kommenterar Laurén och fortsätter, ”jag känner att jag är på rätt väg, att jag höjt min förmåga. Och det känns riktigt bra.”

Mikaela Laurén är rankad nummer tre i världen enligt WBANs (Womens Boxing Archive Network) rankning. På Boxrec´s rankning hamnar Mikaela på plats nummer sex i världen. Efter matchen mot Clark har Laurén ett ”record” på 8(2)-1(1) 0, dvs åtta vinster (två på KO), fyra förluster (en på KO).

”Bra match, mycket bra match”, säger Carlos Echegaray, Mikaelas tränare. ”Det krävdes att hon jobbade hårt genom hela matchen och det gjorde hon verkligen. Jag vet att Mikaela kan ännu bättre. Det här sporrar oss för både träning och matcher framöver”, fortsätter han.

Nu väntar några dagars välförtjänt och välbehövlig vila efter en tung träningsperiod som avslutades i och med Clark-matchen. Sen åker Laurén och Echegaray tillbaka till Sverige och Stockholm för att träna inför kommande matcher. Mikeala Laurén tävlar för Team Lauren och tränas av Carlos Echegaray, BK Dalens chefstränare. Hon går sina matcher i weltervikt. Mikaela är en svensk proffsboxare med målet att vinna flera världsmästarbälten. Hon har ett – WPBF.

Källa:Mikaela Laurén Box.