Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Anja Pärson kör vidare – med fokus på fart

Anja Pärson har bestämt sig. Tärnabytjejen fortsätter sin alpina satsning och säsongen 2011/2012 är det främst fartgrenarna som gäller.
– Jag har känt suget under säsongen att utveckla mitt störtlopp och super-G. Jag vill ge mig själv en större chans att vinna totalcupen i dessa grenar nästa år, säger Anja Pärson.

Snart 30-åriga Anja Pärson har hittills 42 världscupsegrar och 19 mästerskapsmedaljer på meritlistan. Den senaste världscupsegern tog hon i störtlopp i Tarvisio, Italien i början av mars.
– Det känns som en nytändning att köra färre grenar nästa år och se om jag kan ta mig tillbaka till toppen där. Det blir främst störtlopp och super-G men även storslalom kommer att finnas med och i laget kommer jag att ha en lite friare roll än tidigare eftersom det främst är jag som satsar på störtlopp, säger Anja Pärson.

Under våren har Anja varit i Kvitfjell i Norge och testat skidor tillsammans med de norska och schweiziska herrarna.
– Jag har fått enormt mycket positiv feedback och motivationen känns på topp. I höst kommer jag att ha min träningsbas i Schweiz där jag haft riktigt bra sparring tidigare och där jag har stor möjlighet att få den bästa uppladdningen man kan ha inför vintern.
Anjas satsning nu sträcker sig först och främst över nästa säsong. OS i Sotji är tre år bort.

– Det känns uttjatat att säga att jag tar ett år i taget men det är så det är. Känner jag efter nästa vinter att jag inte räcker till och klarar av att satsa så hårt att jag kan vara i världstoppen så slutar jag. Men känner jag att allt finns där och att det känns bra och lusten är kvar finns inget som säger att jag kommer att sluta nästa år heller. Visst vore det helhäftigt att få starta i ett OS till, särskilt i Ryssland, men jag måste vara ärlig mot mig själv. Åker jag dit måste jag ha rätt förutsättningar för att ta guldmedaljer, säger Anja Pärson.

Hela alpina landslaget 2011/2012 presenteras i veckan.

Källa: Svenska Skidförbundet.