Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hallunda Folkets Hus årets konstarrangör

Foto: Folkets Hus och Parker

Vid avslutningen av Folkets Hus och Parkers årliga konstdagar utsågs Hallunda Folkets Hus till årets konstarrangör, för en verksamhet som både provocerar och skapar insikt.

Hallunda Folkets Hus bedriver sedan flera år tillbaka ett aktivt arbete runt konst och utställningar. Trots det kom utmärkelsen som en överraskning.

-Vi blev faktiskt väldigt överraskade och rörda. Visserligen jobbade vi extra mycket med konsten förra året, men det är ju inget man tänker sig att få ett pris för. Vi har ju bara gjort vårt jobb, säger Bo Andersson, föreståndare på Hallunda Folkets Hus och ansvarig för konstverksamheten i föreningen.

Motiveringen för utmärkelsen lyder:

”Riksorganisationen Folkets Hus och Parker har utsett Hallunda Folkets Hus till Årets konstarrangör.

Med öppen och nyfiken hållning bedriver Hallunda Folkets Hus en mångfacetterad konst- och utställningsverksamhet. I samarbete med andra aktörer lyfter de fram och prioriterar pedagogiska utställningar för barn och unga samtidigt vågar de visa aktuell samtidskonst som provocerar och väcker debatt. Med stolthet låter man allmänheten ta del av den fina konstsamling som hänger i huset permanent och inte minst är man ett viktigt utställningsrum för det lokala konstlivet och de boende i Hallunda.

Genom ett genuint engagemang och intresse för konsten från Hallunda Folkets Hus personal och styrelse får barn, unga och vuxna möjlighet att möta och uppleva konst och utställningar i sin närmiljö.”

Just nu pågår den årliga Vårsalongen i Hallunda Folkets Hus – en lokal tradition där föreningen inbjuder och utmanar lokala konstnärer på att ta fram alster på ett visst tema. I år är temat ”Mångfald” och evenemanget har tagits emot positivt bland både konstnärer och besökare.

Källa. Folkets Hus och Parker