Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Protester mot Subaris försäljning av bilar i Saudiarabien eftersom kvinnor ej tillåts köra

De senaste 28 dagarna har över 17 000 namn samlats in på en protestlista mot biltillverkaren Subarus försäljning av bilar i Saudiarabien. De som organiserat namninsamlingen är kvinnorättsorganisationen Saudiska kvinnor för bilkörning och man protesterar mot att Subaru väljer att tillhandahålla bilar till män i Saudiarabien samtidigt som den Saudiska staten inte tillåter att kvinnor vare sig kör bil eller cyklar.

I Saudiarabien är bilkörning och cykling förbjudet för både inhemska och utländska kvinnor. Det allmänna transportsystemet är illa utvecklat och många i det lokala religiösa etablissemanget har öppet deklarerat att syftet med förbudet är att hålla kvinnorna hemma och beroende av männen.

Organisationen Saudiska kvinnor för bilkörning menar att förbudet leder till omfattande övergrepp och ohälsosam kontroll emot kvinnor ifrån anhöriga män och fall av våldtäkter av bilförare som kvinnorna tvingas förlita sig på då de ej får köra själva.

Syftet med protestlistan är att få Subaru att sluta sälja bilar i Saudiarabien tills dess att kvinnor får köra och på så sätt verka för en lagändring.

Skriv under protestlistan här!

http://www.change.org/petitions/subaru-stop-selling-cars-where-women-cant-drive