Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Europa -till salu?

 
 

Har storkapitalet en hemlig agenda på världsherravälde? Foto: Susanne P Fernandes

I veckan förekom stora kravaller i Grekland samband med att parlamentet röstade kring ett sparpaket som ålagts landet som villkor för fortsatt stöd ifrån EU.

Vi har nyligen sett omfattande protester även i Spanien. Vad handlar detta egentligen om?

Grekland har länge levt över sina tillgångar påhejade av olika internationella banker som generöst erbjudit lån utan säkerhet som vårdslöst använts till lyxkonsumtion. Folk är skuldsatta och har inget att visa för det, inga tillgångar som någon annan grek idag har råd att köpa begagnat.

Somliga menar att detta ingår i en hemliga agenda där slutmålet är en världsregering där bankerna äger allt globalt sett och där världens befolkning i sin tur är helt beroende av bankerna och de som kontrollerar dessa. Vilka politiska och storfinansiella intressen som skulle vara pådrivande i denna procss är inte tydligt.

Grekland har redan erbjudits sälja flera öar till privata intressen och Kina, som är en av de aktörer som faktiskt fortfarande har likvida medel att spendera. Kinesiska intressen har ju redan köpt upp stora delar av USA.

Det är inte konstigt att greker och spanjorer är upprörda, de borde kanske vara ännu mer upprörda -och vi svenskar också!