Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Spännande startfält på Ribersborg!

Det blir ett spännande startfält i Malmö City Horse Shows internationella fälttävlan på Ribersborg i början på augusti. Det är även hoppningstävlingar och ponnyfälttävlan och andra aktiviteter under tävlingshelgen. Malmö stad bjuder på inträdet så det blir nog lite extra med folk speciellt på fälttävlan.

Bland de svenska ryttarna finns Katrin Norling, Malin Petersen, Niklas Lindbäck och Niklas Jonsson med First Lady som gör sin första start efter skadan tidigare i somras. Från Tyskland kommer bland andra regerande världsmästaren Michael Jung med La Biosthetique-Sam och hela övriga tyska VM-laget med Ingrid Klimke, Andreas Dibowski och Dirk Schrade.

Malmö City Horse Show med sin trestjärniga världscup ligger bra till som sista tävling för de som laddar inför EM sista helgen i augusti och svenska förbundskaptenen Gunilla Fredriksson räknar med att kunna presentera sitt EM-lag efter tävlingarnas slut.

Nio nationer har anmält ryttare till världscupklassen eller den tvåstjärniga klassen. Största trupperna kommer från Tyskland och Sverige, men också Holland, Storbritannien, Japan, Litauen, Norge, Danmark och Polen kommer att vara representerade.

Tävlingarna börjar med dressyr på torsdagskvällen och den fortsätter på fredagen. Lördagen är terrängdag och tävlingarna avslutas med banhoppning på söndagen.

Malmö City Horse Show ingår FEI World Cup Eventing och är näst sista deltävling innan världscupen avgörs i franska Le Pin au Haras. Michael Jung vann världscupen totalt både 2009 och 2010 och har nu chans att bli historisk genom att bli den första att göra hat trick i fälttävlansvärldscupen. Världscupklassen är också SM för de svenska seniorerna. På Ribersborg rids också en tvåstjärnig fälttävlan.

Under hela helgen är det också andra aktiviteter på Ribersborgsfältet med nationell hoppning, avslutning i ponnyfälttävlans Sugar Cup, showprogram, team chasing och mycket mer.

Fälttävlan på Ribersborg med tävlingsplats mitt i stan och den vackra terrängbanan längs med Öresundsstranden är en vacker och populär tävlingsplats.

Malmö stad bjuder på inträdet och framför allt på terrängdagen strömmar publiken till.

3-7 augusti Malmö City Horse Show med FEI World Cup™ Eventing och SM i fälttävlan.

Källa: