Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

PARKS & RESORTS SCANDINAVIA AB:s BOKSLUT VISAR REKORDSIFFROR

Aquaria Vattenmuseum Foto: Tobias Dahlén/ Photo Passion


Säsongen 2009 blev ett rekordår för nöjesparkskoncernen Parks & Resorts Scandinavia AB. När bokslutet klubbades igenom kunde en nöjd styrelse konstatera att det konsoliderade rörelseresultatet, på drygt 66 mkr, innebar en ökning med 124 % jämfört med föregående år.

– Att säsongen skulle bli bra kände vi på oss när vi i juli började slå rekord på våra anläggningar, att året också skulle sluta så här starkt med det här resultatet är helt fantastiskt, säger Parks & Resorts koncernchef Jan Roy.

Omsättningsmässigt ökade koncernen med 24 % till ca 790 mkr. En ökning som Parks & Resorts ser som en bekräftelse på att de senaste årens investeringar har varit rätt.

Gröna Lunds besöksiffror steg med 234 000 gäster jämfört med sommaren 2008
Den nya berg- och dalbanan Insane, ett perfekt tivoliväder, världsartister på Stora Scen och en svag krona var troligen några av de faktorer som bidrog till att Gröna Lunds Tivoli attraherade 234 383 fler gäster än föregående år. En gästökning som resulterat i en rörelseresultatökning på 54 %.

Kolmården nästan fördubblade sitt resultat
Kolmården höjde sitt rörelseresultat med 99 % i jämförelse med 2008. Ett resultat av det långsiktiga utvecklingsarbetet med parkens alla delar och inte minst investeringen i den nya berg- och dalbanan Delfinexpressen.

Skara Sommarland ökade sin omsättning med 50 %
Skara Sommarland fick en ny unik berg- och dalbana 2009 i och med öppnandet av Tranan. Inköpet av berg- och dalbanan följer strategin att göra parken mindre väderberoende och erbjuda gästerna fler upplevelser. Omsättningen landade tillslut på 90,9 miljoner kronor, en ökning med 50 % jämfört med 2008.

Aquaria Vattenmuseum drog 13 000 fler gäster
Med en stark gästtillströmning under hösten och en uppmärksammad hajutställning visade Aquaria Vattenmuseum fina siffror för 2009. 13.596 fler gäster besökte museumet 2009 jämfört med 2008.

_______________________________________________________________________________
Om Parks & Resorts Scandinavia AB

Parks & Resorts är en av Nordens ledande aktörer inom upplevelseindustrin och driver några av Sveriges mest populära parker. Parks & Resorts driver idag Gröna Lunds Tivoli, Destination Kolmården (med Djurpark och Vildmarkshotellet), Skara Sommarland och Aquaria Vattenmuseum. Parks & Resorts är även delägare i Touring Exhibitions som driver ABBA World.

Källa: Pirab.se