Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Liseberg lanserar app för iPhone och Android

Nu släpps Lisebergs egen app. Med hjälp av appen kan man bland annat hålla reda på sina Facebookvänner som befinner sig i parken.

Appen, som är gjord för iPhone och Android består av två olika delar. I den ena delen får man en utförlig besöksguide där man på karta kan se praktiska saker som parkeringsbeläggning runt Liseberg, längdgränser och aktuella kötider till alla attraktioner, restauranger och närmsta toalett. I den andra delen kan man se var ens Facebookvänner som är i parken samtidigt befinner sig.

– En vacker dag kan det vara över 30 000 besökare i parken. Med ganska stor sannolikhet är du alltså där samtidigt som några av dina vänner utan att vet om det. Med appen kan du nu se var i parken dina vänner befinner sig, berättar Katarina Kolb, reklamchef på Liseberg.

Appen kräver att användaren kör Android 2.1+ eller iOS 3.0+ (bakgrundspositioneringen fungerar enbart för iOS 4.x).

En betaversion av appen släpptes för iPhone den 30 juli och blev en omedelbar succé. Omkring tusen personer om dagen har laddat ner appen och den har fått ett väldigt positivt mottagande av användarna.

Liseberg app i korthet:
– Överskådlig Lisebergskarta som även fungerar offline.
– Hjälp att hitta attraktioner, matställen och toaletter.
– Omedelbar visning av dina Facebook-vänner i parken. Visningsläget går att stänga av för att spara batteri.
– Tillgång till Lisebergs övriga mobila sidor med info om dagens program, öppettider, kötider till attraktioner, P-info och artister.

Källa: Liseberg.