Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Flera spårarbeten påverkar tågtrafiken till och från Stockholm

 

Foto: Wikimedia

Under september och oktober kommer både pendeltågs- och fjärrtågstrafiken till och från Stockholm att påverkas till följd av flera planerade spårarbeten.

Citybanan ansluter till spåren vid Stockholms södra 30 september – 3 oktober

Citybanan ska ansluta till befintliga spår vid Stockholm södra, vilket innebär att man behöver riva fyra spårväxlar. Arbetet är omfattande och 150 järnvägsarbetare kommer att arbeta i skift dag och natt för att genomföra arbetet. Under avstängningen görs också ett byte av växlar vid Älvsjö station för att anpassa inför inkopplingen av järnvägsbron mellan Älvsjö och Årstaberg

Arbetet innebär att all tågtrafik via Stockholms södra stängs av från fredag den 30 september kl 22:00 till och med måndag den 3 oktober kl 05.00.

Ny vägbro byggs öster om Katrineholm

Trafikverket bygger en vägbro över järnvägen öster om Katrineholm vilket medför att tågtrafiken stängs av mellan Flen och Katrineholm under perioden 1 till 2 oktober. Avstängningen pågår från lördag den 1 oktober klockan 15.00 till söndag den 2 oktober klockan 15.00.

Tvärbanan får ny bro vid Sundbyberg och Trafikverket genomför underhålls- och förberedelsearbeten på Mälarbanan 20-25 oktober

Storstockholms lokaltrafik (SL) bygger en ny bro för Tvärbanan vid Sundbyberg, och den nya bron ska lyftas på plats den 20-25 oktober. Under samma tid genomför Trafikverket underhållsarbeten på flera platser, samt förberedande arbeten i Barkarby och Kallhäll för utbyggnaden av Mälarbanan. Det handlar i samtliga fall om arbeten som syftar till att öka robusthet och förbättra punktligheten.

Arbetena innebär att all tågtrafik på Mälarbanan, sträckan Stockholm central – Bålsta, kommer vara avstängd från den 20 oktober klockan 20.00 till och med den 25 oktober klockan 04.30.

Källa: Cisionwire