Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Triss i damer leder melodifestivalen

Det blev tre damer, eller trio som blev de nya programledarna för Melodifestivalen 2012. Det är en ganska intressant mix på de nya programledarna. Vi har ett helt nytt ansikte för många med den unga komikern/bloggaren Gina Dirawi som ändå har hunnit vara programledare på svt komedi webbTV ett tag, den mycket erfarne sångerskan Sarah Dawn Finer och Helena Bergström, en av våra populäraste skådespelarskor. De var entusiastiska och förväntansfulla över denna utmaning att leda Sveriges kanske tuffaste nöjes-evenemang Melodifestivalen 2012. Helena ska även parallellt spela teater, så hon får en ganska tuff resa.

Det blev alltså både nya och några väldigt välkända ansikten på programledare för Melodifestivalen.
Tidigare hade Christer Björkman avslöjat att en av de tre programledarna blir Gina Dirawi (eller Ann Gina som hennes kända komiska alterego heter) med erfarenhet från webbtv på svtplay och bloggvärlden, som nu kliver rakt in i melodifestival cirkusens centrum. Hennes webbtv shower kan anses som ganska kontroveriella av vissa kretsar.

Igår presenterades på radiohuset vilka hennes medarbetare blir. Sångerskan Sarah Dawn Finer med den stora sköna rösten som nu får leda melodifestivalen från sidan för första gången. Hon får sällskap av en av våra populäraste skådespelerskor och regissör Helena Bergström. Hon kommer ju med en ganska fin bakgrund med stor scenvana från teatern och har ju utöver skådespeleriet också numera jobbat som regissör.

Sarah Dawn Finer har ju en enorm erfarenhet från många melodifestivaler, vilket borde hjälpa henne ganska mycket. Hon vet vad artisterna behöver ha och hur det ska vara för att de ska må bra och kunna agera som bäst.
Hennes erfarenheter kan även de andra ta tillvara på kan vi hoppas. När vi frågade henne sa hon också att hon ”-Mycket troligen kommer göra nånting speciellt på scen”, som den sångerska hon är. Det vore ju konstigt annars om det inte skulle bli lite show, enligt Sarah. Hennes föregångare innefattar ju massor av artister som till exempel Lena Philipsson, Charlotte Perelli, Måns Zelmerlöw och nu senast Marie Sernholt. Hon har förutom några tidiga tv och reklamjobb, faktiskt även spelat med i den film som Helena Bergström debuterade med som regissör, ”Så olika”. En kul detalj var att ett par som passerade när hon höll på med ledmotivet önskade få låten spelad på deras bröllop. Det var därför låten blev på svenska!

Helena Bergström som förutom att vara hyllad skådespelerska även nu regisserar borde inte ha så mycket att bevisa. Nu vill hon prova på denna typ av underhållning också. En del kända skådespelare kanske fnyser åt denna ganska ”populistiska typ av underhållning”, men Helena verkar inte ha nåt emot att ge sig på nya utmaningar. Nu ska hon samtidigt spela en pjäs på teatern som gjorde det lite osäkrare att ta uppdraget till en början. Men efter att de löste den problematiken så ska hon tydligen klara av det också. Hon har ju scen vana men programledare har hon knappt varit förut. En gång för länge sen i tonåren var hon med på en mindre tvprogram, det är all erfarenhet inom det yrket.

Det blir intressant att se vilken nivå de kommer hamna på denna gång. Debatten börjar redan gå igång om det är rätt personer som ska leda denna mycket populära show.Som de brukade säga på Melodifestivalen, ”Nu kör vi!”.