Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Flygbolaget Viking Hellas säljer Irakresor utan tillstånd

Foto: Wikimedia

Flygbolaget Viking Hellas saknar i nuläget tillstånd att flyga mellan Sverige och Irak. Trots det marknadsför och säljer bolaget biljetter via sin webbplats. Se upp innan du handlar av bolaget. Om de inte återfår sitt tillstånd kommer du inte att kunna genomföra din resa med din biljett.

Viking Hellas säljer resor från Arlanda till flera städer i Irak. Men eftersom bolaget för tillfället saknar tillstånd från Transportstyrelsen kommer man inte att kunna genomföra resorna. Så länge bolaget saknar tillstånd får man inte genomföra resor och köper du en biljett kommer du därför inte att kunna använda den.

Transportstyrelsen utfärdar denna typ av tillstånd. På Transportstyrelsens webbplats finns aktuell information om Viking Hellas. Om bolaget återfår sitt tillstånd hittar du information om det där. Du hittar Transportstyrelsens webbplats via länken till höger.

Om du har köpt en biljett

Om du har köpt en biljett som du inte kan använda ska du kontakta flygbolaget och kräva att få dina pengar tillbaka. Om flygningen ställs in kan du, förutom att kräva pengarna tillbaka, även kräva den ersättning du har rätt till enligt EU:s regler om flygpassagerares rättigheter. Använd gärna reklamationsblanketten som du hittar i rutan till höger på den här sidan.

Fyll i blanketten och skicka en kopia till någon av adresserna nedan. Skicka även med kopior på kvitton, boardingpass och liknande som bevisar att du har köpt en biljett och till vilket pris. Om du skickar ett vanligt brev är det bra att skicka det med rekommenderad post för att vara säker på att brevet kommit fram.

E-post

info@vikinghellas.com
info.se@vikinghellas.com

Traditionell post

Viking Hellas Airlines
33, K. Papadimitrou Str
190 03 Markopoulo
Athens
Greece

Om du har betalat med kreditkort

Om du har betalat resan med kreditkort kan du även vända dig till kreditgivaren, till exempel din bank eller kortföretaget, för att få pengarna tillbaka.

Personlig rådgivning

För att få personlig rådgivning kan du kontakta Konsument Europa som är en enhet inom Konsumentverket som hjälper konsumenter vid gränsöverskridande handel. Läs mer om Konsument Europa och hur du kontaktar dem via länken till höger.

Källa: Konsumentverket