Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fartpremiär för Anja Pärson – Matts Olsson tävlar igen

Beaver Creek Foto: Wikimedia

Världscupcirkusen i Nordamerika fortsätter i veckan med fartpremiär för tjejerna i Lake Louise medan killarna satsar på både fart och storslalom i Beaver Creek, USA. – Alla är inspirerade efter framgångarna i Aspen. Det känns skönt att gå direkt på tävling igen, säger sportchef Anders Sundqvist.

Anja Pärson har laddat för fartpremiären i Nakiska i Kanada och anlände till Lake Louise i söndags.
– Jag har verkligen längtat efter att få ställa mig på startlinjen. Det ska bli superkul med race, säger Anja Pärson.
De andra farttjejerna, Kajsa Kling och Jessica Lindell Vikarby, mötte upp med resten av gänget i måndags efter en strapatsfylld resa där vädret återigen ställde till det med ombokade flyg och förseningar. Nu är de dock på plats och i kväll får vi en första indikation på tjejernas fartform då den första störtloppsträningen körs 19.00 svensk tid.

I Beaver Creek väntar farttävlingar och storslalom för herrarna. Matts Olsson är tillbaka i tävlingspisten för första gången sedan han skadade knät i oktober. I går, måndag, slog han till med en tredjeplats i Nor-Amcup i Aspen i ett startfält med världscupstatus.
– Det funkade bra med knät. Det var ju inte så snällt underlag så det blev ett bra test. Kan jag åka bra här i Aspen borde jag kunna åka bra i Beaver Creek också, säger Matts Olsson.

André Myhrer har tränat slalom på glaciärerna i Europa och anländer i dag, tisdag, till USA för att köra söndagens storslalom.
– Det är jättepositivt att vi nu har två grabbar som platsar topp-15 i storslalom. De inspirerar varandra och det ska bli spännande att se var de står på söndag, säger sportchef Anders Sundqvist.

Damer Lake Louise, störtlopp och super-G 2-4 december:
Anja Pärson, Tärna IK Fjällvinden
Jessica Lindell Vikarby, Huddinge SK
Kajsa Kling, Åre SLK

Herrar Beaver Creek, störtlopp, super-G, storslalom 2-4 december
Patrik Järbyn, Åre SLK, störtlopp, super-G
Hans Olsson, IFK Mora Alpina, störtlopp, super-G, ev storslalom
Matts Olsson, Valfjällets SK, storslalom ev super-G
André Myhrer, Bergsjö-Hassela Alpina, storslalom

Källa: Svenska Skidförbundet