Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Snabba svängar – slalompremiär nästa torsdag

Val d´Isére Foto: Wikimedia

Det svänger snabbt i den alpina världscupen. Nästa helgs tävlingar i Val d’Isère, Frankrike ställs in och flyttas till Beaver Creek i USA. För våra slalomherrar innebär det en hastig ompackning och resa till Amerika redan i morgon, fredag, för att vara på plats till årets slalompremiär nästa torsdag.

Veckan som kommer blir en intensiv tävlingsvecka men det blir tävlingar! Tisdag den 6 december körs herrar storslalom, onsdag den 7 damer super-G och torsdag den 8 herrar slalom. Damernas superkombination ställs in. För Matts Olsson och André Myhrer som redan är på plats i Beaver Creek blir det nu två storslalomtävlingar på tre dagar och de får stanna några dagar extra i USA. För de sex slalomkillarna i världscuplaget blir det först några dagar med acklimatisering och träning innan de får ställa sig på den efterlängtade startlinjen och mäta sina krafter i säsongens första slalomrace den 6 december.
– Grabbarna är väldigt taggade och har längtat efter att få tävla och tycker det ska bli kul att få komma över. Det blir riktigt skönt att komma igång även om det blir en del logistikproblem för oss, säger Anders Sundqvist.

Farttjejerna i Kanada reser ner till USA efter söndagens race i Lake Louise för ännu en super-G på onsdag. Anja Pärson kommer därefter stanna och träna några dagar extra i Vail då snöläget i Europa fortfarande är ytterst osäkert.

Herrar storslalom Beaver Creek 6 december
Matts Olsson, Valfjällets SK
André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina

Kontaktperson Anders Andersson 070-660 35 95

Damer super-G Beaver Creek 7 december
Anja Pärson, Tärna IK Fjällvinden
Kajsa Kling, Åre SLK
Jessica Lindell Vikarby, Huddinge SK

Kontaktperson Mikael Junglind 070-315 37 67

Herrar slalom Beaver Creek 8 december
André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina
Jens Byggmark, Tärna IK Fjällvinden
Mattias Hargin, Huddinge SK
Markus Larsson, Karlstads SLK
Axel Bäck, Saltsjöbadens SLK
Anton Lahdenperä, Gällivare SLK

Källa: Svenska Skidförbundet