Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fredspristagaren Leymah Gbowees bok kommer på svenska 2012

Tillsammans är vi starka – Hur systerskap, bön och sex förändrade en nation i krig – den liberianska fredsaktivisten Leymah Gbowees bok kommer ut på svenska i maj 2012.

I sin bok Tillsammans är vi starka berättar Leymah Gbowee om sin envisa kamp för att hjälpa Liberias kvinnor – en kamp som ledde till att hon helt försakade sin egen familj. Hennes djupt personliga berättelse, nedtecknad av den amerikanska journalisten Carol Mithers, börjar när hon som ung kvinna ser släktingar och vänner mördas i Liberias inbördeskrig. Hon slutar tro på en framtid, men hennes förtvivlan vänds till handlingskraft och hon bestämmer sig för att organisera landets kvinnor. I helvita kläder går de varje dag till fiskmarknaden och demonstrerar mot kriget med böner och sånger. Kvinnorna blir den politiska kraft i Liberia som leder fram till valet av Afrikas första kvinnliga statschef.

Idag är Leymah Gbowee ledare för Women Peace and Security Network Africa (WIPSEN), ett afrikanskt kvinnonätverk för att öka kvinnors inflytande I Västafrika. Leymah har sex barn.

Källa: Bokförlaget Forum.