Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bergmancentret får tre miljoner från Arvsfonden

Foto: Wikimedia

Bergmancenter kommer att tilldelas tre miljoner kronor för att jobba med ett projekt som utgår från Bergmans ursprungliga förtjusning i film.

Bergmancenter på Fårö kommer att arbeta i tre år med projektet ”Barnet och Barndomen” som tilldelats tre miljoner kronor från Arvsfonden. I projektet ingår ”Skapande verkstad”, filmpedagogik för skolungdomar och lärare, utställningar samt ett teaterbygge.

– Att projektet sträcker sig över tre år ger oss en stabilitet i verksamheten som är ovanlig i kulturvärlden. Det blir också spännande genom att elever i gotlandsskolor är delaktiga i processen, en viktig utgångspunkt i projektet, säger Elisabet Edlund, projektledare för ”Barnet och Barndomen”.

”Barnet och Barndomen” utgår från Ingmar Bergmans ursprungliga och barnsliga förtjusning i filmmediet och kompletterar på ett mycket tillfredsställande sätt Bergmancentrets övriga verksamheter, som Bergmanveckan och turerna till inspelningsplatser på Fårö. Projektet är också ett sätt att nå ut även till yngre kulturkonsumenter och kulturutövare.

Även verksamhetsledaren Jannike Åhlund gläds åt beskedet.
– Framtiden för Bergmancentret ser verkligen ljusare ut än på länge. Bergmanveckan är nu ett etablerat och efterlängtat kulturevenemang och våra bussturer har blivit mycket populära. Dessutom går arbetet i vårt fastighetsbolag Fårö Utveckling AB framåt och vår förhoppning är att ombyggnaden av Fårö gamla skola kan påbörjas under hösten 2012.

Källa: Bergmancenter.