Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nobelaktuella Romeo & Julia Kören ger julkonserter på Stora scenen

Romeo & Julia Kören, som nyligen både fyllt 20 år och uppträtt på Nobelbanketten, bjuder återigen på musikaliskt julfirande på Dramatens stora scen. Med inbjudna gäster lovar kören en fantasifull, vacker och rolig föreställning.

– Vi blandar traditionella svenska julsånger och renässanssånger. Det blir varmt, gammaldags och gemytligt. Vi dukar upp till julbord med en svan på. Tomten kommer, vi har julklappar, det blir luciatåg och man får även följa med dagen efter under baksmällan, hälsar kören.

Romeo & Julia Kören, som bildades i samband med Dramatens uppsättning av Romeo och Julia 1991, har gjort sig känd för spännande, dramatiska och även humoristiska tolkningar av framförallt renässansmusik och en karaktäristisk blandning av teater, dans, sång och musik. Körens grundare och konstnärliga ledare är Benoit Malmberg, till vardags producent på Dramaten.

Kören har också turnerat flitigt i länder som Tyskland, Syrien, Kroatien, Grekland, Italien, USA, Japan, Ryssland och Polen. Vid flera tillfällen har man medverkat vid Nobelmiddagen, och de kunde också ses i TV vid Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels bröllop. En av körens tidiga fans var Ingmar Bergman som upptäckte gruppen då de repeterade på Dramaten.

Julkonsert med Romeo & Julia Kören
Dramatens stora scen
17 dec kl 19.30
18 dec kl 15.00
27 dec kl 19.00
28 dec kl 19.00

Källa: Dramaten.