Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sigma Kudos släpper undersökningresultat om produktinformation

Sveriges största undersökning om produktinformation, hur teknisk information är viktig för att kunna använda dagens komplexa produkter. Denna information bedöms bli viktigare i framtiden. Färre än hälften är nöjda med hur snabbt man hittar det man söker i den tekniska informationen idag.

På uppdrag av Sigma Kudos har undersökningsföretaget Novus utfört Sveriges största undersökning om vad beslutsfattare och producenter av teknisk information anser om framtida trender. Resultatet av den första undersökningen som genomförts under hösten 2011 visar att över 89 % av de tillfrågade anser att användarna behöver teknisk information för att kunna installera och använda dagens komplexa produkter.

Detta stämmer överens med förväntningen att bra teknisk information bidrar till ökad försäljningen av produkterna den levereras med, enbart 9 % av de tillfrågade tror att användarna inte löser sina problem med hjälp av den tekniska informationen. Samtidigt är bara varannan användare nöjd med dagens tekniska information, bättre sökbarhet står högst upp på listan över eftertraktade förbättringar.

Detta är några av resultaten som presenteras i den årliga trendundersökningen som Sigma Kudos har initierat för att analysera trenderna inom teknisk information och att bättre förstå branschens behov. Undersökningen finns publicerad i sin helhet på Sigma Kudos webbsida.

Källa: Sigma.