Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ida Ingmarsdotter och Teodor Petersson vann SM-guld i sprint efter kanonspurter

Både Charlotte Kalla och Emil Jönsson tappade guldet på upploppet i rafflande sprintfinaler på SM-veckan i Östersund.Ida Ingmarsdotter lyckades köra om Charlotte Kalla på upploppets sista meter och detsamma gjorde vår nya sprint kung Teodor Petersson med Emil Jönsson efter fantastiska sprintfinaler. Ida och Teodor var riktigt värdiga Svenska Mästare idag.

Ida Ingmarsdotter var urstark och lyckades hänga med Charlotte Kalla hela vägen trots ett enormt snabbt lopp. När de hade dragit ifrån de andra redan efter första branta backen var det bara att haka på och vila där det gick i nedförslöporna och sen få till ett bra avslut på loppet.På upploppet hade Ida lite mer kraft och lyckades ta sig förbi Charlotte på sista metrarna. Seger och ett fint SM-guld till Ida Ingmarsdotter efter en härlig sprintfinal med tuff kamp in på målsnöret mot Charlotte Kalla!

Teodor Petersson gjorde allt rätt i sprintfinalen herrar. Emil Jönsson tog täten direkt och satte ett brutalt tempo direkt som de andra fick problem att följa. Bara Teodor hakade på Emil och lyckades hålla kontakt hela vägen upp för den första branta backen. När han förstod att de hade en rejäl lucka till resten av fältet var det bara att försöka vila nerför och hänga med Emil in till det avgörande upploppet. Väl på målrakan blev det en enorm kamp mellan Emil och Teodor intill sista metern. Med bara en skidspets marginal lyckades Teodor med lite bättre målgång vinna sprintfinalen över Emil Jönson.
Det behövdes målkamera för att säkert avgöra vem som vann, så nära var det. Emil jönsson var trots allt väldigt nöjd efter finalen och sin fina andraplats. Han visste inte hur kroppen skulle reagera på allt efter den korta förberedelsen efter sjukdomsfrånvaron. Nu fick han en riktig genomkörare och det kändes väldigt bra.

Teodor var såklart strålande glad över segern och ett fint genomfört lopp. Han gissade att Emil skulle köra på stenhårt direkt och försökte bara hänga med och hoppades sen kunna avgöra när det gick. När han kände att de andra släppte några meter var det bara att fokusera på Emil och försöka haka på in till stadion. Sen lyckades han få till en riktigt bra finish på upploppet och gjorde en mycket bättre målgång än Emil som räckte till seger och SM-guld.