Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kikki Danielsson är Årets Mappie!

Foto: Lind & Co.

M magasin har utsett Kikki Danielsson till Årets Mappie med motiveringen:
”Just när det såg som mörkast ut, reste hon sig och visade inte bara var countryskåpet ska stå – utan hela Sverige vem den riktiga Kikki är. En strålande comeback! Succéskiva, bok, film, Twitter – Kikki har helt enkelt blivit cool!”

I höstas debuterade Kikki Danielsson som författare med boken Kikki Danielsson – Ett schlagerliv, där hon själv fick berätta om artisten och människan bakom rubrikerna. Hon gjorde det med all den öppenhet, värme och humor som bidragit till att göra henne så folkkär. Om man som hon levt ett liv så fyllt av dramatik, tragedi och sorg, men också framgång och glädje, finns det mycket att dela med sig av, och Kikki är i det avseendet både generös, insiktsfull och modig.

Kikki Danielsson är inte bara en av våra mest älskade utan också mest framgångsrika artister. Hon har under sin mer än fyra decennier långa karriär sålt drygt 3,5 miljoner skivor, fått 26 guldskivor och sex platinaskivor. Hon har deltagit nio gånger i den svenska Melodifestivalen, vunnit den en gång, samt placerat sig på andra plats i Eurovision Song Contest med låten ”Bra vibrationer”. Kikki har tre år i rad utnämnts till Skandinaviens bästa countrysångerska och som sådan även nått framgång i USA. Fortfarande, 2012, är hon aktuell som sångerska och skivartist.

Twitterkontot @KikkiDee har blivit en riktig favorit med roliga tankar om stort och smått och det var efter ett upprop på just Twitter som låten ”Papaya Coconut” seglade upp till toppen av iTuneslistan.

Källa: Lind & Co.