Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kommentar från Erik Ullenhag efter möte med Obamas sändebud mot antisemitism

Erik Ullenhag Foto: Wikimedia

Integrationsminister Erik Ullenhag tog på torsdagen emot Hannah Rosenthal, president Obamas sändebud mot antisemitism. Mötet kom att handla om intolerans och främlingsfientlighet i allmänhet och situationen i Malmö i dag i synnerhet.

-Vi delade uppfattningen om att alla former av främlingsfientlighet oavsett om det rör sig om antisemitism eller islamafobi är helt oacceptabla. Jag underströk att den svenska regeringen samlat står upp för ett öppet och tolerant Sverige, säger integrationsminister Erik Ullenhag.

Under mötet pekade Erik Ullenhag också på flera av de åtgärder som under senare tid har vidtagits från regeringens sida på detta område. En utredning om rasism och främlingsfientlighet tillsattes under förra året, en satsning på skolan har genomförts och i årets budget har regeringen avsatt fyra miljoner kronor för judisk säkerhet.

-Hannah Rosenthal och jag talade också om situation i Malmö i dag och kommunalrådet Ilmar Reepalus återkommande okunniga och fördomsfulla uttalanden som försvårar arbetet mot antisemitism. Dessa skadar inte bara bilden av Malmö utan hela landets trovärdighet i dessa frågor.

Källa: Arbetsmarknadsdepartementet