Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

104th Scandinavian Race i Uppsala 2012

Foto: Cykel Förbundet.

För tredje året i rad stod Svenska landslaget på startlinjen av Scandinavian Race, Sveriges enda internationella herrelittävling. Förbundskapten Glenn Magnusson var på plats med hans för dagen sex man starka landslag. Slutligen blev det Jonas Ahlstrand som segrade i den anrika tävlingen med två teamkamrater Michael Olsson och Edvin Wilson närmast.

Tävlingen som är Sveriges tuffaste och dessutom världens äldsta i en följd arrangerade idrottevenemang, är på 194km och arrangeras som varvlopp i de centrala delarna av Uppsala. I år var det 16 lag som deltog i tävlingen som är öppen för UCI Continental teams, Nationslag och Klubblag.
Starten gick kl. 12.00 vid Uppsala slott och redan efter några kilometer blev det en liten grupp med bl a två cyklister Michael Olsson och Edvin Wilson från Team CykelCity som kastade loss. Team CykelCity var dominerande i tävlingen och visade stor styrka när Jonas Ahlstrand och Johan Landström lämnade huvudklungan och anslöt till utbrytargruppen när knappa 30 km återstod.

Landslaget stod under tävlingen för det mesta dragjobbet i klungan och var de som fick göra grovjobbet eftersom ingen i laget fanns med i utbrytargruppen. – Det gick åt h-te eftersom inga andra lag ville hjälpa till i jakten på utbrytarna och så här brukar inte scenariot utvecklas, säger förbundskapten Glenn Magnusson.
Efter ett händelserikt slutvarv med många ryck blev det så Jonas Ahlstrand som segrade i den anrika tävlingen med två teamkamrater Michael Olsson och Edvin Wilson närmast.

15. Linus Dahlberg
32. Emil Andersson
68. Alexander Gingsjö
77. Ludvig Bengtsson
DNF. Johan Lindgren
DNF. Jonas Ljungblad

Källa: Svenska Cykelförbundet.