Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Biståndsministern besöker Washington

Gunilla Carlsson Foto: Wikimedia

Biståndsminister Gunilla Carlsson besöker Washington, DC den 11-12 juni 2012. Hon kommer under besöket att delta i lanseringen av utvecklingsinitiativet Grand Challenge som genomförs i samarbete mellan USA och Sverige.

Initiativet syftar till att finna innovativa lösningar på livsmedels- och energikrisen i utvecklingsländerna genom att utmana innovatörer i näringslivet och civila samhället till att bidra med nya idéer på hur jordbruket kan få tillgång till ren, modern energi.

Gunilla Carlsson kommer under sin resa också underteckna en överenskommelse om ett partnerskap med USA som syftar till att utveckla samarbete mellan länderna om hbt-personers rättigheter. Samarbetet kommer ledas av de båda ländernas biståndsmyndigheter och omfatta aktörer från såväl civila samhället som den privata sektorn.
Under besöket i Washington kommer biståndsminister även att ha möten med chefen för den amerikanska myndigheten för internationellt utvecklingssamarbete (USAID), USA:s särskilda ambassadör för globala kvinnofrågor och Liberias president Ellen Johnson Sirleaf.

Källa: Utrikesdepartementet