Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nacka kommun ökar stödet till BRIS

I år väljer Nacka kommun också att ge stödet i en annan form än det vanliga föreningsbidraget. För varje barn som föds i Nacka under 2012 och 2013 ger kommunen 250 kr till BRIS.

Under sommaren kommer alla nyblivna föräldrar att få ett vykort där Nacka kommun berättar om samarbetsavtalet med BRIS. Avtalet är det första i sitt slag i Sverige, och tanken är att det ska öka kännedomen om BRIS i Nacka, samtidigt som det är en del i Nacka kommuns förebyggande och gränsöverskridande samarbete med andra myndigheter och organisationer.

Nacka ska vara en trygg och säker plats att växa upp på. BRIS är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation som fungerar som en länk mellan barn, vuxna och övriga samhället.

Samarbetet med BRIS är inte en ersättning för de lagstadgade insatser till familjer som Nacka kommun i huvudsak jobbar med inom det sociala området, utan ett komplement. Många av dagens föräldrar efterfrågar möjligheten att bara få prata om sitt föräldraskap. Alla insatser i Nacka, såväl frivilliga som lagstyrda, siktar mot samma mål: en god livsmiljö för nackaborna och en långsiktigt hållbar utveckling på alla plan.

Källa: Nacka Kommun.