Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Oppositionen mer aktiv än regeringen i företagarfrågor

Aktiva och splittrade oppositionspartier och en regering som inte har företagarfrågorna främst. Det är resultatet när Företagarna, tillsammans med mediaanalysföretaget Retriever, har granskat riksdagspartiernas synlighet i företagsrelaterade frågor under det senaste riksdagsåret.

– Vi ser att företagarfrågorna inte är på agendan för regeringen som helhet, berättar Elisabeth Thand Ringqvist, vd för Företagarna.

Centerpartiet som innehar näringsministerposten och Kristdemokraterna som, genom Mats Odell, leder näringsutskottet får jumboplaceringarna av regeringens fyra partier.

Bland oppositionspartierna fick Miljöpartiet de gröna under hösten stor uppmärksamhet för att deras budget bland annat innehöll förslag om slopat sjuklöneansvar och sänkning av arbetsgivaravgiften. Socialdemokraterna är det parti som har fått störst utrymme medialt, delvis på grund av partiets interna diskussion om RUT-avdraget.

Medieanalysen presenteras av Retriever i samband med att Företagarna delar ut årets pris till den mest företagarvänliga riksledamoten från regerings- respektive oppositionspartierna.

Källa: Företagarna.