Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Första deltävlingen i svenska downhillcupen

Banan i Åre har varit nästintill densamma i många år nu med några små förändringar på dem senaste åren. Åkarna tycker att banan är mycket krävande och att det är mycket viktigt att bromsa i tid inför kurvorna för att kunna behålla farten in i följande sektioner.

I PF 10-12 var det Åre Bergscyklisters Walter Wallberg som dominerade klassen med sin tid på 3:46:35 hela 16 sekunder ner till Mattias Tuomela som blev tvåa. Trea blev Panu Hirvinen.

PF 13-16 innehöll två tjejer, Felicia Hållstrand och Linnéa Karlberg, som körde ner på en hardtail, Felicia var snabbast av de två tjejerna. Vann klassen gjorde Joona Karjalainen på tiden 2:57:98. Två blev Ulricehamn CK’s Anton Karlsson, sex efter Joona. Tredje platsen lade Valtteri Kainulainen beslag på.

I Sport klassen blev det storslam för Åre Bergscyklister när de tog alla platser på prispallen. Johan Gustavsson satte snabbaste tid på 3:07:50 före Matthias Bengtsson med sin tid på 3:12:75. André Loman satte en tid på 3:15:55 som räckte till tredje plats. Det skall även nämnas att Rolf von Steinhausen som med sina snart 60 år satte en tid på 3:37:64.

I Gentlemanaklassen, H30 var det Finlands Eino Lehtinen som kom på första plats med tiden 3:02:47 före sin landsman Mika Kangas som hade en tid på 3:06:82. Svenske Mats Pettersson landade på en tredjeplats med sin tid 3:10:19.

När Junior klassen körde igång kröp tiderna neråt ordentligt och topp tre hade placerats sig bra i elit klassen. Vann gjorde Finnländaren Ville Ormo med sin tid 2:43:04. Jakob Thunell var tätt efter på andra plats med tiden 2:45:58. På tredje plats kom Riku Länsiö på 2:51:20.

Dam klassen såg Elisabeth Engström kliva högst upp på prispallen med sin tid på 3:18:25, god marginal på åtta sekunder ner till tvåan Lina Skoglund med 3:26:27. Det var betydligt mindre avstånd ner till Åsa Ramström på tredje som bara var två sekunder efter Lina med sin tid 3:28:42.

I Herrar elit tog Robin Wallner en överlägsen seger och enda åkare att komma under 2:40. Robin kom in på tiden 2:39:45 som var 6,47 sekunder före Finske Aki Färm som fick en tid på 2:45:92. Aki var tätt följd av Uddevala CK’s Felix Beckeman som bara var 12 hundradelar efter på tiden 2:46:04.

Efter en väl genomförd tävling av cyklister, tävlingsledning och säkerhetsvakter ser vi nu framemot nästa tävling i Kungsberget.