Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Euro-Center Mallorca rapporterar om skogsbränderna på Kanarieöarna

Foto: Wikimedia

Under sommaren har Spanien, i synnerhet Kanarieöarna, drabbats hårt av skogsbränder. De senaste dagarna blossade bränderna upp igen på ön La Gomera.

I år har Spanien, både fastlandet och tillhörande öar, drabbats mycket hårt av skogsbränder. Enligt spansk media är det tre gånger så många skogsbränder i år som förra året. Bränderna är värre än tidigare på grund av höga temperaturer, vind och brist på regn.

Just nu pågår den värsta skogsbranden på ön La Gomera (Kanarieöarna). Branden härjar i området kring Valle de Gran Rey och Vallehermoso där 39 hus enligt lokala medier förlorats. Cirka 5000 personer, både lokala medborgare och turister, har evakuerats från området till andra sidan ön.

Det är en allvarlig situation och hydroplan, helikoptrar, brandkår och militär både från öarna och fastlandet kämpar med att få branden under kontroll.

– Vi har hittills inte fått in några anmälningar från ERVs kunder som berörts av bränderna, varken från Sverige eller något annat land. De lokala tidningarna nämner att tyska, holländska och schweiziska turister har funnits bland de evakuerade, säger Mette Irene Walstad Syversen, Euro-Center Palma de Mallorca.

Källa: ERV Sverige