Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Singelolycka på E4 strax utanför Tierp

Foto: Tobias Dahlën / Photo Passion.

På söndag eftermiddag strax efter kl 13 hamnade en personbil efter singelolycka i motsatt färdriktning på E4 utanför Tierp. En ganska stor räddningsinsats inleddes med ambulans, brandkår och helikopter. Orsak till olyckan oklar, men minst ett av däcken var platta eller så hade kanske bakhjulen lossnat. Osäkert om några skadades i olyckan.

På söndag vid kl 13 tiden råkade en personbil ut för en singelolycka och hamnade i fel riktning på E4an utanför Tierp. Larmet gick och satte gång en stor räddningsinsats. Förutom brandkår kallades både ambulans och helikopter till platsen. Polisen kom ganska sent till platsen av nån anledning. Så räddningstjänsten spärrade av vägen norrut under insatsen. Från avstånd verkade bilen av herrgårdsmodell sakna bakhjul eller så var däcken helt platta, vilket kan förklara olyckan. Om ett hjul lossnar eller ett däck exploderar kan konsekvenserna bli ödesdigra.

I det här fallet verkar de inte ha krockat med någon annat fordon vilket lätt hade kunnat ske på en tät trafikerad E4. Ingen information om eventuell personskada i nuläget. Med tanke på insatsens omfattning undrar man varför det behövdes kallas in helikopter. Insatschefen gör en bedömning på plats efter konsultation med räddningspersonal på plats.

Efter en stunds beslutades låta helikoptern återgå till normal tjänst. Två ambulanser var på plats och efter en stund lämnade en av dem utan någon större brådska.