Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fler iPhones anmäls skadade och förlorade när en ny iPhone-modell lanseras

Foto: Trygg-Hansa

När Iphone 4 lanserades i juni 2010 ökade antalet skadade eller förlorade iPhones med omkring 20 procent. Det visar en ny analys av skadestatistik som Trygg-Hansa har gjort inför lanseringen av iPhone 5.

– Orsakerna till ökningen kan jag bara spekulera i, vi vet inte exakt vad som ligger bakom den. Den generella uppgången av skadeanmälningar sedan 2008 förklaras av att det är fler iPhone-användare idag, säger Johan Eriksson, PR-ansvarig på Trygg-Hansa.

Trygg-Hansa behandlar alla kunder som gör skadeanmälningar på samma sätt, och i de fall en mobiltelefon till exempel har gått sönder får kunden skicka in sin telefon till försäkringsbolaget som gör en bedömning om den går att reparera.

När Trygg-Hansa tidigare i år gjorde en kartläggning av så kallade ”drulleskador” under de senaste 12 månaderna, visade det sig även att förstörda mobiltelefoner var den vanligaste skadan. Få människor vet dock för vilka typer av drulleskador som försäkringen gäller.

– Ofta vet man som privatperson inte riktigt vad man kan få ersättning för. Med hemförsäkringens grundskydd är du väl skyddad mot mycket som kan hända med dina saker. Om du kompletterar med en tilläggsförsäkring, en så kallad allrisk- eller ”drulleförsäkring”, så har du även ett bra skydd för ”otursskador”, säger Johan Eriksson på Trygg-Hansa.

Källa: Trygg-Hansa