Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Skolsatsning i Malmö mot antisemitism och islamofobi

En ny skolsatsning i Malmö mot antisemitism och islamofobi ska genomföras. Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) beviljades ett bidrag på 500 000 kronor för att genomföra en utbildningssatsning med fokus på antisemitism och islamofobi riktad till framför allt högstadielärare och annan skolpersonal i Malmö.

Regeringskansliet har efter ansökan beviljat Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) ett bidrag på 500 000 kronor för att genomföra en utbildningssatsning med fokus på antisemitism och islamofobi riktad till framför allt högstadielärare och annan skolpersonal i Malmö. I utbildningssatsningen ingår också distribution av undervisningsmaterial om antisemitism, islamofobi, fördomar och diskriminering till samtliga högstadieelever i Malmö. Materialet har tidigare tagits fram av Svenska kommittén för antisemitism och Forum för levande historia.

– Judar i Malmö har på senare år drabbats av hatbrott och vittnar om att de känner en rädsla för att bära religiösa symboler. Muslimer berättar att de drabbas av hat, diskriminering och fördomar. Även andra minoriteter möter främlingsfientlighet i sin vardag. Detta är självklart oacceptabelt. Skolans roll i arbetet mot främlingsfientlighet och intolerans kan inte nog understrykas. Främlingsfientlighet och intolerans måste bemötas med kunskap, öppen diskussion och aktiva insatser, säger integrationsminister Erik Ullenhag.

Lena Hallerby
Pressekreterare hos
Erik Ullenhag

Källa: Arbetsmarknadsdepartementet.