Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

AAK:s fabriker i New Jersey, USA, står tillfälligt stilla på grund av orkanen Sandy

AAK:s fabrik i Port Newark står tillfälligt stilla sedan i måndags på grund av att orkanen Sandy brutit eltillförseln i området samt att vissa delar av anläggningen översvämmats. Inga personer har kommit till skada vid fabriken, som är belägen i New Jerseys hamnområde.

AAK bedömer att fabriken inte har drabbats av några allvarliga skador men att produktionen kan komma att stå stilla en kortare tid för sanering. Företaget arbetar med att minimera följderna av stilleståndet och för att så snabbt som möjligt återgå till full produktion.

Oasis Foods fabriken står tillfälligt stilla sedan i måndags på grund av att orkanen Sandy brutit eltillförseln i området och orsakat vattenskador i mindre omfattning. Så fort eltillförseln återkommer beräknas produktionen kunna återupptas inom några dagar. Inga personer har kommit till skada vid fabriken.

AAK kommer att genomföra en grundlig utvärdering så snart myndigheterna tillåter och räknar med att kunna lämna mer detaljerad information om skadornas omfattning och eventuella kostnader i samband med delårsrapporten för tredje kvartalet den 7 november.

I dagsläget bedömer företaget att bolaget har försäkringsskydd avseende produktionsbortfallet/ stilleståndet.

Källa: AarhusKarlshamn.