Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Turkiet populäraste resmålet 2012

Antalya_Konyaalti_street
Antalya, Turkiet Foto: Wikimedia

Under helgerna är det många som planerar sina kommande semestrar. De senaste 50 åren har det varit allra populärast att åka till Gran Canaria men under 2012 reste, för första gången, flest till Turkiet. 

Varje år reser närmare 2 miljoner svenskar utomlands på chartersemester och av dem är det 30 % som reser med marknadsledaren Ving.

− Även om det är ganska små förändringar på topplistan så kan vi se att allt fler reser västerut. Man vill förverkliga drömmen om Karibien och skulle man slå samman resmålen i Karibien så skulle de ta sig in på topplistan. Men sammanslaget är det Kanarieöarna och då främst Gran Canaria som flest reser till. Där har man satsat mycket på boendet och numera finns hotell för alla smaker, från små lägenhetshotell till trendiga designhotell, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Hit reste flest svenskar under 2012
1. Turkiet
2. Gran Canaria
3. Mallorca
4. Teneriffa
5. Kreta
6. Rhodos
7. Cypern
8.Thailand
9. Egypten
10. Fuerteventura

På topplistan till 2013 ser det ut att bli samma resmål som året innan. Gran Canaria, som är mer populärt än någonsin, kommer nog att återta förstaplatsen efter att den 50-åriga topplaceringen bröts under 2012.

− Intresset att resa västerut ökar än mer och till vintern 13/14 startar vi non-stop charter till Jamaica. Sedan tidigare har vi charterresor till de karibiska resmålen Aruba, Mexiko, Dominikanska Republiken och Kuba. Annars är det de gamla favoritresmålen som håller i sig, konstaterar Magdalena Öhrn.

Källa: Ving