Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Anders Carlberg har avlidit

Foto: Fryshuset.
Foto: Fryshuset.

Anders Carlberg, grundaren av Fryshuset har idag lämnat oss efter en tids sjukdom. Anders blev 69 år gammal och lämnar efter sig makan Elisabeth, två söner och barnbarn.

Anders grundade Fryshuset 1984 och har varit en mycket betydelsefull person för utvecklingen av Fryshuset ända fram till hans sista dagar. Anders har haft en särställning i det svenska samhället och inom politiken där han har varit en stark påverkare.

Anders har betytt väldigt mycket för många och historierna om honom har berättats i många år och kommer förmodligen aldrig att sluta berättas. Anders stod alltid på de utsattas sida och såg kraften hos unga. Han slutade aldrig tro på att kraften som finns inom oss kan bli konstruktiv och positiv hos alla om den bara får möjlighet att riktas åt rätt håll.

Anders lämnar ett stort tomrum efter sig. I värmen efter honom blir det allas vår uppgift att fortsätta tydliggöra människors likavärde och fortsätta arbetet med att inkludera de människor som idag står utanför vårt samhälle.

Källa: Fryshuset.