Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Francisco X. Stork nya bok, Marcelo i den verkliga världen kommer i mars

Foto: Forma Books.
Foto: Forma Books.

En ny bok av Francisco X. Stork,- ” Marcelo i den verkliga världen”. släpps i mars 2013.
Francisco är född i Mexico, men lyckades få utbildning i USA och jobbar nu som jurist.Han arbetar med att främja byggandet av billigare bostäder. Han har författat fem romaner.

Marcelo är sjutton år och kämpar med att förstå reglerna i den ”verkliga” världen. Han har lika svårt att läsa kartor som att tolka ansiktsuttryck, han hör musik som ingen annan hör och han har svårt att förstå vad som egentligen är skillnaden mellan vänskap och kärlek.

Fadern vill att Marcelo ska träna på att hantera omvärldens krav och sociala sammanhang. Att han ska lära sig att överleva i ”vår” värld, som många gånger är obarmhärtig, larmande, cynisk.

Krocken blir våldsam, men Marcelo måste också förhålla sig till nya, varma och omtumlande känslor. Och vilken värld är egentligen den ”riktiga”? Om man vill benämna Marcelos tillstånd så hamnar man någonstans i periferin kring Aspergers syndrom.

På samma gång en vacker kärlekshistoria, ett mysterium, en etisk diskussion – och en hyllning till musiken som varje människa hör inom sig.

Francisco X. Stork föddes i ett kloster i Mexiko 1953. Hans växte upp under fattiga förhållanden, men fick en alldeles egen skrivmaskin som sjuåring. När han började studera i USA med hjälp av stipendier blev hans begåvning uppenbar. Idag är han jurist och arbetar med att främja byggandet av billigare bostäder. Han har författat fem romaner.

– Publishers Weekly’s Best Books of 2009
– Amazons Top Ten Books for Teens, 2009

Boken är tänkt för läsare 12-15 år.

Originaltitel Marcelo in the Real World. Översättning är gjord av Lina Erkelius.

Inb. ca 350 s. Utk. mars 2013 ISBN 978-91-32-16095-0

Källa: Forma Books.