Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sommarläsning från Bonnier Carlsen

Foto:   Bonnier Carlsen.
Meningen med livet. Foto:
Bonnier Carlsen.

Många av sommarens böcker finns nu presenterade på nätet. Bland författarna på Bonnier Carlsen hittar vi bland andra Stina Wirsén, Lotta Olsson, Martin Widmark och Cassandra Clare.Det finns en rad godbitar, och precis som tidigare finns något för varje barn – såväl de allra minsta som för de lite äldre läsarna.

Här är ett axplock ur sommarens böcker från Bonnier Carlsen:
I Meningen med livet av Lotta Olsson och Maria Nilsson Thore möter vi radarparet från Augustprisnominerade Konstiga djur. En humoristisk, varm och tänkvärd högläsningsbok i Nalle Puh-anda för både liten och stor.

Det finns ett nytt pekboksäventyr från linjens mästare, Stina Wirsén, i Dela!

Vem kan segla förutan vind av Lina Forss är den fristående uppföljaren till Kär i kärleken och Tro, hopp eller kärlek – om 17-åriga Timmys liv och äventyr i London, och nu i Sandhamn.

Med inspiration från Frans G Bengtssons Röde Orm har Martin Widmark brett på rejält i en serie mustiga rövarhistorier om den unge pojken Halvdan, som hamnar i det ena äventyret efter det andra, tillsammans med kompisen Meia. Forsens drottning är den fjärdje delen i serien.

Cassandra Clares internationella succéserie om skuggjägare kommer nu äntligen på svenska! Stad av skuggor, eller The Mortal Instruments som den heter på originalspråk, är den mest framgångsrika internationella urban fantasy-serien vid sidan av Twilight de senaste åren. I augusti har filmatiseringen, som spås bli en världssuccé, premiär.

Källa: Bonnier Carlsen.