Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Panik i Tyskland – ”Findus flyttar ut ” är slut

Foto:  Opal Bokförlag.
Foto: Opal Bokförlag.

Panik i Tyskland – boken Findus flyttar ut är slut. Nya upplagor har knappt hunnit tryckas innan nästa beställning från bokhandeln kommer.

Böckerna om Pettson och Findus har alltid varit lika populära i Tyskland som i Sverige. Den nya boken Findus flyttar ut släpptes i Tyskland 19 januari och sedan dess har tryckeriets maskiner gått varma. Trots stora upplagor hinner böckerna inte tryckas i samma takt som boken säljs. 90 000 ex har redan tagit slut och bokhandeln skriker efter fler böcker. Fjärde beställningen av upplagan har redan lagts, innan tredje har hunnit skickas från tryckeriet! Titeln ligger 1:a på Tysklands bestsellerlista och succén fortsätter.

I Sverige har Findus flyttar ut också sålt mycket bra, inte lika stora upplagor som i Tyskland eftersom det är ett mindre land. Boken släpptes 27 augusti och innan månadens slut hade 20 000 ex gått ut till bokhandeln. Hittills har över 60 000 ex sålts och boken har legat på de flesta topplistorna. På Bokmässan i Göteborg ringlade köerna långa till Sven Nordqvists signeringar och seminarium och böckerna tog slut lite för snabbt.

Källa: Opal Bokförlag.