Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En elbil med plugin kan enkelt laddas hemma.

Foto: Michaela Hall / pp-press.

Den Norska elbilstillverkaren Think´s senaste modell heter Think city . Think tillhör pionjärerna inom elbilar. De har varit verksamma sedan början av 1990-talet i Norge. De är en av de största tillverkarna av bilar utan luftförorenande utsläpp.

Think City är en liten och smidig bil som tar dig från A till B utan att smutsa ner miljön. Den är nästan barnsligt enkel att sköta om. Du behöver bara stoppa i laddningskontakten i uttaget hemma så laddas den upp redo att användas nästa morgon. Det tar ca 13 timmar att ladda upp batteriet.

Med full laddning kan man åka hela 160 km , lite beroende på vilken typ av batteri som är installerat i fordonet.Så man kan komma iväg en liten sväng i naturen om man vill. Motorn levererar 30 kw maxeffekt. Den har bra acceleration och når en maxhastighet på 110km/h, så du kan ta dig fram på de flesta vägar. Men den är väl mest lämplig att åka mellan bostad och arbete, och i stadstrafik är den ju perfekt för enklare shopping. Den har bara 2 säten vilket ger ett rejält tilltaget lastutrymme som rymmer både shoppingkassar och en normal barnvagn.

Den ska säljas i olika färgerna svart,blått, rött och gult. Den här gröna bilen är ju ett demoexemplar som fortum använder i sina kampanjer. Bilen levereras som standard utrustning bland annat; ABS-bromsar,sommardäck på stålfälgar, centrallås och krockkuddar (där man kan koppla loss den ena på passagerarsidan). Listpris exklusive frakt och andra kostnader ligger på 244000 Norska kronor.