Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Volkswagen ID. Buzz utsedd till ”Årets Elbil 2022”

Tidningen Elbilen i Sverige utsåg på lördagen Volkswagen ID. Buzz till ”Årets Elbil 2022”. Efter att under året har provkört och testat de nya elbilar som kommit ut på marknaden, tog juryn fram åtta finalister där ID. Buzz sedan utsågs som vinnare.

Efter att ha testat finalisterna under två dagar röstade juryn fram vinnaren, som blev ID. Buzz. Juryn består av tidningsredaktionen och en representant från Elbil Sverige. Motiveringen lyder:

”Med en räckvidd och snabbladdning som gör långkörningen behaglig överträffar ID. Buzz all konkurrens och fyller ett hål i marknaden för eldrivna minibussar och transportbilar. Den har köregenskaper som en personbil – smidig att manövrera både i stan och på långresan – med gott om plats för allt och alla, och erbjuder dessutom högklassig komfort. Med ID.-bilarnas klassledande matrix-strålkastare och utmärkta förarstödssystem behöver den som vill köra folkabuss idag inte heller kompromissa med säkerheten. Alla dessa egenskaper kombinerade i en och samma bil gör att Volkswagen ID. Buzz tilldelas priset som Årets Elbil 2022.”

Helmut Löb, chef för Volkswagen Transportbilar i Sverige, tog emot priset på elbilsmässan eCarExpo i Göteborg den 3 december av Fredrik Sandberg, chefredaktör för Elbilen i Sverige.

– Från det att ID. Buzz visades upp som en konceptbil 2017 har förväntningarna varit skyhöga och väntan har känts lång. Men nu är bilen här, både som personbil och skåp. Det som är fantastiskt roligt med denna utmärkelse från tidningen Elbilen i Sverige är att det känns som ett bevis på att bilen är mer än design med nostalgiska kopplingar till T1 folkabussen. ID. Buzz bevisar att den kan konkurrera mot andra elbilar med sina elbilsegenskaper, säger han och fortsätter:

– ID. Buzz och ID. Buzz Cargo har förutsättningar att bli en succé för Volkswagen Transportbilar. Vi har redan sålt över 2 000 bilar och har hög produktionstilldelning till Sverige. Med sin klimatneutrala produktion och ett utseende som många blir glada av, tror vi att den kommer sprida lite glädje ute på svenska vägar, både till dess ägare och medtrafikanter.

Källa och foto: Volkswagen transportbilar