Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kungliga bröllopsgäster åker Volvo

Foto: Volvo Personvagnar

Bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling firas den 17-19 juni och kungligheter från hela världen kommer till Stockholm för att delta i festligheterna. Under bröllopsveckan hyr Hovet 85 bilar av Volvo för att transportera bröllopsgästerna.

En så stor och viktig händelse som ett kungligt bröllop är också en logistisk utmaning. Gäster anländer från hela världen och ska transporteras till och från sina hotell men också mellan olika aktiviteter under de tre dagarna.

Redan tidigt under bröllopsförberedelserna inleddes ett samarbete som innebär att Volvo Personvagnar hyr ut specialdesignade Volvobilar till Hovet under festligheterna. De modeller som kommer att användas vid bröllopsfirandet är Volvo S80 och Volvo V70. Efter krav från Hovet är samtliga av den bränslesnåla DRIVe-versionen med en utsläppsnivå av koldioxid på under 120 gram per kilometer.

Bilarna är vitlackerade i Ice White och har ett emblem med den officiella bröllopsseriens sigill på sidorna. Sigillet kommer också att finnas på nackstöden som på förarplats är numrerade. Bilarna är utrustade med en exklusiv mjuk läderklädsel. Ett mönster med sigillet finns även på andra detaljer, som till exempel instegslisten.

Designen är godkänd av brudparet och efter bröllopet ska bilarna säljas på den svenska marknaden.

Vigseln mellan Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling äger rum den 19 juni och direktsänds av Sveriges Television. Runt 500 miljoner tv-tittare beräknas följa bröllopet och mellan 2 000-3 000 journalister förväntas rapportera från högtidsdagen.

– Det känns fantastiskt att Volvo får delta i en sådan stor och internationellt viktig händelse för Sverige och för svenska kungahuset, säger Olle Axelson, informationsdirektör Volvo Personvagnar AB.

Källa: Volvo Personvagnar Ab