Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Twilight-filmerna från Summit Entertainment: Volvo XC60 visas upp i Eclipse

Foto: Volvo Personvagnar

Sagan om Twilight är ett av de populäraste filmprojekten någonsin, och än en gång kör Edward Cullen en XC60.

Om du söker på ”Volvo/Twilight/Eclipse” på Internet får du över två miljoner träffar, inklusive bilder och långa diskussioner bland fansen om exakt vilken färg det är på Edward Cullens Volvo. Intresset är otroligt stort.

”Det är en fantastisk chans att få en möjlighet att delta i ett så här framgångsrikt filmprojekt. Eftersom Edward kör en Volvo i böckerna är vår medverkan både trovärdig och logisk”, säger Oliver Engling, projektledare för ”Lost in Forks”, Volvo Personvagnars reklamkampanj i anslutning till filmen The Twilight Saga: Eclipse som får sin världspremiär den 30 juni.

I böckerna kör hjälten Edward Cullen en silverfärgad Volvo S60R – den tidigare S60-modellen. När det blev dags att filma böckerna tillverkades emellertid inte S60R längre, så en Volvo C30 användes i den första filmen och en Volvo XC60 i de följande två.

Volvo Personvagnars medverkan i den första filmen i serien, Twilight, ledde till en ökad försäljning av Volvo C30 hos flera av Volvos återförsäljare, framför allt på den amerikanska marknaden. När filmen The Twilight Saga: New Moon haft premiär kunde återförsäljarna rapportera ett ökat intresse för Volvo XC60 och de märkte att kunderna kom till utställningshallarna för att fotografera sina barn i ”Twilightbilen”. Volvo uppfattas allt oftare av ungdomarna som ”cool”, och många tonårsföräldrar visar ett ökat intresse, tack vare ungarnas entusiasm.

”Framför allt är vi naturligtvis mycket glada över att bilden av varumärket Volvo har förändrats hos många av de ungdomar som om ett par år kommer att vara våra potentiella kunder. De ser varumärket som attraktivt och som något som skiljer sig från mängden”, säger Oliver Engling.

Några av Volvo Personvagnars säljbolag har valt att lägga huvuddelen av sin marknadsföringskampanj på Internet. Ett par dagar före världspremiären på The Twilight Saga: Eclipse kommer Volvo Personvagnar att dra igång ”Lost in Forks”, en tävling online där deltagarna ska köra en Volvo XC60 genom staden Forks och hitta den kortaste vägen till Cullen House genom att följa olika ledtrådar längs vägen.

Volvo Personvagnars kampanj ”Lost in Forks” startar den 22 juni och du kan följa den på www.volvocars.com/lostinforks. På http://www.volvocars.com/ kan du se vad som händer på olika lokala marknader.

I THE TWILIGHT SAGA: ECLIPSE, regisserad av David Slade efter ett manus av Melissa Rosenberg och med Kristen Stewart, Robert Pattinson och Taylor Lautner i huvudrollerna, är Bella (Stewart) än en gång omgiven av faror när Seattle drabbas av en serie mystiska mord och en illasinnad vampyr är ute efter att hämnas. Mitt i alltsammans tvingas Bella välja mellan sin kärlek till Edward (Pattinson) och sin vänskap med Jacob (Lautner) – väl medveten om att hennes val skulle kunna starta den eviga kampen mellan vampyrer och varulvar. Bellas examensdag närmar sig snabbt och hon står inför det viktigaste beslutet i sitt liv.

Om filmerna i TWILIGHT-serien
Filmerna i TWILIGHT-serien med Kristen Stewart och Robert Pattinson i huvudrollerna handlar om 17-åriga Bella Swan som flyttar till den lilla staden Forks i Washington för att leva med sin far. Hon dras till Edward Cullen, en blek, mystisk klasskamrat som verkar ha bestämt sig för att stöta bort henne. Men ingen av dem kan förneka den attraktionskraft som förenar dem … inte ens när Edward erkänner att han och hans familj är vampyrer. Den actionpackade, moderna vampyr- och kärlekssagan TWILIGHT, den första filmen i serien, kom upp på biograferna den 21 november 2008 och fick ett fantastiskt mottagande. Den andra delen i filmprojektet, THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON, släpptes den 20 november 2009. Hela projektet har hittills dragit in över 1,1 miljarder USD brutto i biljettintäkter över hela världen.

Källa: Volvo Personvagnar